Pressiteade! Piirdekaablita robotniidukid tulekul.

Pressiteade: Husqvarna robotniidukid suudavad peagi töötada ilma piirdekaablita.

Ülemaailmne robotmuruniidukite liider Husqvarna avalikustas täna Automower® robotniiduki ühele mudelile satelliidipõhise EPOS-tehnoloogia,mis võimaldab muruniitmist virtuaalsete piiretega ehk ilma piirdekaablita.

Kui sel aastal tutvustas Husqvarna oma esimesi nelikveolisi robotniidukeid, mis võimaldavad niita alasid, mille kaldenurk on kuni 70%, siis järgmisel aastal, mil Husqvarna tähistab 25 aasta möödumist esimese robotniiduki müügist, on EPOS järgmine oluline innovaatiline samm, et täiustada robotniidukeid tehnoloogiliste uuendustega klientide vajadustest lähtuvalt.

EPOS-tehnoloogia on ülitäpne satelliitnavigatsioonisüsteem, mille asukoha määramise täpsus on 2-3 sentimeetrit. Seda kasutatakse robotniidukitelevirtuaalsete piirete loomiseks. Uus süsteem suurendab oluliselt robotniidukite paindlikkust ja kasutamisvõimalusi rohealadel, sest virtuaalseid piirdeid saab kohandada spordiväljakute ja avalike alade lihtsamaks hooldamiseks. Süsteem võimaldab hõlpsalt hooldada piirkondi, mis varem pakkusid robotmuruniidukitele väljakutseid – näiteks alad, mis on ümbritsetud kõnniteedega või mida sageli ümber kujundatakse. See muudab ka muru õhutamise lihtsamaks.

Sascha Menges, Husqvarna divisjoni president, selgitas: „Robotid ja autonoomsed lahendused mängivad suurt osa tuleviku rohealade haldamises.Jätkame uute tehnoloogiate uurimist ja kasutuselevõttu. Husqvarna EPOS on Husqvarna robotmuruniitmisel tehnoloogiline läbimurre, mis kiirendab robotite kohandamist professionaalseks muruhoolduseks veelgi.“

Husqvarna professionaalseks kasutuseks mõeldud robotmuruniidukid koos Husqvarna EPOS lahendusega integreeruvad Husqvarna masinapargi haldamissüsteemiFleet Services teenusega ning teevad suurte muruplatside ja rohealade haldamise lihtsamaks, paindlikumaks ning tõhusamaks kui kunagi varem.

Uue tehnoloogiaga tullakse turule kõigepealt USA-s, Prantsusmaal, Saksamaal ja Rootsis aastal 2020. Eesti turule tuleku info selgub järgmise aasta jooksul.

Jääme huviga ootama!

Soovid lisainfot või abi õige seadme valimisel?

Anna meile oma murest, soovist märku ja anname endast parima, et
leida sellele parim lahendus

Võta julgelt ühendust